torsdag 27 december 2007
Italienska mandelbiscotti
Oh så goda biscotti!
Väldigt enkla att göra och riktigt mumsiga till en kopp kaffe. Eller Grappa - om man föredrar det.
Det blir ungefär 35 stycken av detta recept.
Själva tillagningen tar inte så fruktansvärt lång tid heller - det är mest torkningen. Suck
Ingredienser
4,5 dl vetemjöl
50 gram margarin eller smör
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl sötmandel
Gör så här
Värm en torr stekpanna och rosta mandlarna lite lätt. Blanda alla ingredienser [utom mandeln] till en deg [gärna i matberedare]. Tillsätt sedan mandeln och kör bara ett par varv så att mandlen inte bli för mycket hackad. [Om du inte har en matberedare så kan du hacka mandeln lite grovt och blanda i den i degen]
Forma degen till tre längder, tänk platta limpor, på en plåt och grädda i 200 grader i ungefär 20 minuter. Ta sedan ut plåten och låt biscottin svalna innan du skär den i sneda skivor.
Torka i 100 grader ca en timme med ugnsluckan lite på glänt.
Biscottin bör förvaras torrt. Kakburk är perfekt!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar