torsdag 26 juni 2008

Världens bästa svamppasta

Detta recept är en request från Angelica. Jag har lovat jättelänge att jag ska publicera det, men det har liksom bara inte blivit av. Man man brukar jag säga att den som väntar på något gott...
Ingredienser
500 g valfri blandand svamp. Portabello, champinjoner, skogschampinjoner, kantareller är heta tips.
500 g cannellonipasta (jättejättestora makaroner - se bilden) alternativt annan stor pasta.
5 dl mjölk
3 msk mjöl (idealmjöl funkar kanonbra, då kan man dosera lite allt eftersom)
1 dl riven lagrad ost
färsk persilja - grovt hackad
salt och peppar (använd inte vitpeppar om du väljer att ha kantareller - det passar inte alls ihop!)



Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela svampen i ganska stora bitar.
Smält smöret och låt tystna, bryn svampen lite lätt och vrid sedan ner temperaturen, strö över hälften av persiljan, salta och peppra en aning och låt det hela stå och sjuda lite under lock. Koka pastan.
Värm mjölken och rör i mjölet, låt småputtra tills konsistensen blir lagom. Så som sås brukar vara. Häll över pastan i en ugnsfast form, lägg över svampen ovanpå pastan och häll sedan över såsen. Fördela så att det blir jämt. Strö över den rivna osten och det sista av persiljan. Ställ in formen i ugnen och gratinera i 10-15 minuter.

Inga kommentarer: