måndag 21 januari 2008

Budgetlasagne

När matkassan börjar tryta såhär i slutet av månaden är det inte alltid så skoj att äta nudlar.
Men lasagne är desto bättre och inte så fruktansvärt dyrt heller! Här följer det enklaste receptet.
Om man har lite champinjoner över så kan man hacka och steka dem tillsammans med köttfärsen.
Färska tomater och färska kryddor är också att rekommendera, om budgeten tillåter alltså.


Ingredienser:
1 pkt breda, färska lasagneplattor (willys har riktigt finfina)
400 g köttfärs
1 gul lök
1 burk Dolmio pastasås
1 paket Kelda ostsås
125 g mozzarellaost
riven ost av valfritt slag
salt och peppar.

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka löken och fräs den i en stekpanna med lite smör. Häll i köttfärsen och stek på tills alltihop fått färg. vrid ner värmen och häll över pastasåsen. Låt sedan stå och puttra ett par minuter tills det "kokat ner" en aning. Skär mozzarellan på mitten [så det blir två halvor] och skiva dem tunt.
Lägg första lasagneplattan på botten av en smord ugnsform. Bred ut köttfärssåsen i ett jämnt och ganska tunt lager. Lägg på ett par skivor mozzarellaost och lägg över en ny lasagneplatta.
Bred ut lite av ostsåsen på denna och strö eventuellt över lite av den rivna, vanliga osten. Tag sedan en ny platta och upprepa proceduren med köttfärssåsen.
Fortsätt på detta vis till ingredienserna tar slut. Det översta lagret ska vara ostsås och riven vanlig ost. Gratinera sedan i nederdel av ugn i ungefär 20-30 minuter till lasagnen fått fin färg.

Servera med en god sallad.

Inga kommentarer: