Mammas skaldjurscocktail som jag vanligtvis inte är så förtjust i eftersom jag inte tål skaldjur så värst bra...men en förrätt som ändå verkligen förtjänar ett omnämnande!
Hon brukar göra den till nyår eller kanske valborg och möjligtvis även någon enstaka vardagskväll. Just denna ska räcka till 4 personer.
Fancy schmancy!
Ingredienser:
1 litet isbergssalladshuvud
400 g färska räkor med skal
20-talet vanliga kräftstjärtar
1 pkt crabsticks
1 avocado
1 citron
4 dillkvistar
Dressing:
4 msk creme fraiche
2 msk majonäs
1 msk pressad citronsaft
en liiiiten droppe tabasco - eller två
Gör så här:
Skär salladen i små bitar eller strimlor, men spara ett par av de finaste bladen och låt dem vara hela. Skala räkorna och skär crabsticksen och avocadon i lagom stora bitar.
Fyll martiniglas [eller små, klara glasskålar] med sallad. Lägg det hela bladet mot sidan av glaset så att det ser snyggt ut [ja, ni fattar] Fyll på med skaldjur och avocado.
Ställ glasen kallt och ringla över dressingen precis innan servering.
Dressingen gör du förresten genom att bara röra ihop ingredienserna.
Slutligen garneras hela kalaset med en citronskiva och en dillkvist.
måndag 7 januari 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar